Followers

Wednesday, March 23, 2011

Semuanya ketentuan Allah...

Assalamualaikum...

Harapan dan doa dari saya, mudah-mudahan semuanya sihat-sihat sahaja dan sentiasa didalam perlindungan Allah S.W.T selalu hendaknya. Hari ni, saya nak bercakap berkenaan dengan " ketentuan Allah"...sesungguhnya semua yang kita lakukan seharian ini adalah dengan keizinanNya..kita sebagai manusia ini hanya mampu untuk merancang...

Semalam kan saya ada kata nak N3 berkenaan dengan sambutan ulangtahun kelahiran Suami tersayang dan hadiah yang anak-anak berikan...Saya dan Cik Abang memang dah rancang nak keluar makan kat luar malam tadi dan potong kek pun kat situlah...kat ofis pun, adik sekerja saya dah ingatkan pasal kamera...jangan lupa bawa kamera...saya pun dengan riang mengatakan semuanya dah beresss......tapiiii.....nak dijadikan cerita...bila sampai masa dan saatnya...dah sampai kat situ...dah order bermacam makanan....kek istemewa iaitu Kek Keju Buah kiwi sudah tersedia utk. dipotong, anak2 pun dengan riang nak bergambar dengan ayah diorang...bila saya tekan aja punat kamera.......kamera itu tak boleh nak ditekan dan keluar perkataan "RECHARGE BETTERY".......rupanya bateri kamera dah habis....kecewanya saya...kesian anak2...

Ini semua berlaku mungkin kerana kelalaian saya sendiri....tak periksa betul2....kamera tu bateri penuh ke tidak..sebab saya le yang selalu gunakan untuk ambik gambar... nasib baik anak2 tak marahkan saya...Si Aishaa siap posing peluk dan sayang pipi ayahnya lagi.....kesian dia...

6 comments:

kak Erna said...

azi..memang dah ketentuan nya..azi dan anak2 tak dapat bergambar..
tak pe..boleh ulang semula..kali ni pastikan kamera ada baterinya ye..
yang penting anak2 happy dan suami azi pun terasa dihargai.

Nieza said...

tak pe kak janji semua happy itu memori yg akan dikenang sampai bila2 seronok bila dgr happy family akak sekeluarga saya tumpang gembira jer kak lum ada rezeki buat saya lagi..:)

azi said...

Akak Erna...
Memang saya kecewa, kak...saya yang lalai, x periksa betul2...saat seperti itu tak akan berulang dua kali..hu..hu..akak...tapi itu akan menjadi satu pengajaran buat diri saya...
Tapiii..kak..memang kami happy walaupun x dapat bergambar....kegembiraan bila bersama keluarga melebihi segalanya...betul tak kak?.

azi said...

Nieza...
walaupun akak kecewa tapi itu tak penting....seperti kata Nieza...janji semua gembira...kerana kegembiraan adalah kunci kebahagian dalam sebuah keluarga.....
Nieza...setiap kejadian dimuka bumi ini adalah diatas ketentuanNya...Insyaallah..suatu masa yg.sesuai, akak pasti, bahagia akan menjadi milik Nieza..Dia maha mengetahui...mungkin Nieza diberi peluang utk. Honeymoon dulu, jln2 tengok negara org...berdua-duaan...bila dah puas berjln..baru diberi peluang tiga-tigaan...Insyaallah...jgn.fikirkan sangat...happy selalu tau...

Kakzakie said...

Tak aplah Azi... hari berikutnya pun tetap boleh buat anak-anak posing dgn ayahnya. One day delay tak ape kan....

Memang ada rasa terkilan tapi bak kata azi ketentuan Allah....

azi said...

Salam akak...
itulah kak...kita hanya merancang....lain jadinya..
Budak2 ni kan kak, susah nak diajak bergambar, malam tu masing2 dalam mood ceria, siap nak tunjuk hadiah masing...suruh apa pun, semua boleh saja...sekarang nak diajak bergambar...muka masing2 monyok saja...TQ kak sudi singgah sini ye..