Followers

Monday, December 12, 2011

Perlawanan Bowling.....

Dengan kawan-kawan satu pejabat
Assalamualaikum.
Selamat tengahari semua..

Dah makan tengahari ke..?..saya, sarapan tadi dah makan nasi goreng....jadi tengahari ni tak makan apa2 le sebab perut ni rasa masih kenyang lagi...
emmmm...perasan tak yang "rumah" saya dah "dicat" baru...cantik tak..? Bila berkunjung kat blog kawan-kawan, saya tengok ramai yang dah berubah wajah...jadi saya pun teringinlah nak buat pembaharuan sikit...inipun minta tolong pada Adik sepejabat....:)

Dua tiga hari ni, saya susah sangat nak masuk kat Blog My All, My Small World & Simple Life, Kaki Terus Melangkah, Siapa Saya - Sayalah, Nor Azian Iskandar, Nazri Razra, Blog Yus dan Coretanku.

Kalau saya masuk aje...terus dia jadi "Hang"....tersangkut kat situ aje...saya pun tak tahu nak buat macamana dan tak pandai...Pada Kak Erna..maaflah ye...saya nak sangat "pegi" ziarah akak...tapiiii..jadi macam tu pulak...rindu betul nak baca Coretan akak...

emmmm..hari ni nak cerita pasal Perlawanan Bowling pejabat saya pada hari sabtu yang lalu. Percaya tak kalau saya katakan yang saya ni tak pernah main bowling...selalu kalau ikut anak2 main, saya cuma tengok aje...dan beri semangat pada mereka....
Bila dah ada perlawanan ni, semua staf kena ambik bahagian...jadi pandai tak pandai...kena main jugaklah...dannnnn...banyak betul bola saya yang masuk "longkang".....malu betul saya....dah le kena main 3 game, bermakna 60 balingan bola....letih betul...sakit habis tangan-tangan saya ni, bila balik petang tu...sebelah badan saya ni jadi sakit sangat...bila duduk, nak bangun tu, punyalah susah....macam orang tua saja lagaknya...

namun saya berazam, lepas ni bila ikut anak2 main, saya pun nak main sama....sebab hari tu dikalangan staf...jumlah bilangan bola pin yang jatuh...saya yang tercorottt..........he...he....malu betul saya bila bos tegur....:(

sekian...hingga jumpa lagi
Wassalam.






























8 comments:

Kakzakie said...

Wah... rumah baru bunga berkuntum-kuntum azi.. cantik.

Bowling kakak pun lama dah tak main. Dulu masa kerja di resort boleh katakan tiap minggu sabtu lepas kerja adalah main sebab tempat kerja sendiri, sekarang dah tak lagi.

Acik Erna said...

azi..cantiknya bunga ros azi ni..
azi dah susah nak masuk blog akak ye..nanti akak nak cuba minta hero akak tukarkan background pulak..dah lama kot guna tu sampai susah azi nak masuk..insyaallah azi ..

azi said...

Kakzakie..
Kakak, saya ni pemalu orangnya...he..he..selalu bawa anak, tapi tak teringin pula nak mencuba...malu nak "menonggeng" masa baling bola tu....tapi lepas ni, saya kena main sama, nak balas dendam...semua kawan pejabat gelakkan saya dapat nombor tercorot...he..he..

p/s Kakak mesti pandai mainkan...

azi said...

Kak Erna..
Cantikkan akak bunga ros tu...sejuk hati saya akak bila tengok bunga tu...:)

Dari semalam saya cuba nak masuk kak...tak boleh...kejab lagi saya cuba lagi ye...

ainnoraini said...

Wahhh...penuh dgn bunga rumah azi laa...cantikkk mcm tuannya jugak...

Azi boleh la kite main bowling same2 tau..sebab ain juara jugak... Hahaha sama la kite azi juara longkang bile balik rumah dpt sakit tangan jer...

azi said...

Ainnoraini..
lawak betul saya ni Ain...dari 60 balingan bola...dekat 10 rasa yang masuk longkang...dari no. 1 hingga 16...saya dapat nombor 16...juara dari belakang...ha..ha..buat malu anak aje...kat sana, kawan2 gelakkan saya..kat rumah, anak2 pulak...

Ain..kalau dekat..boleh kita pegi main sama ye..

MulutPayau said...

cantiknya rumah baru azi..penuh dgn bunga ros...suka sangat...

Azi..Seronok ya dapat main bowling...kalau dah cuba tu..tentu azi nak main lagi lepas ni...tak pe, lepas ni mesti terer...saya mmng tak reti main..tak pernah cuba...

azi said...

MP..
tak pernah main jugak ke?..he..he..saya ni pemalu..bila pegi dengan anak2..malu nak main...malu tertonggeng2..he..he..bila ada perlawanan..hah!.dapat nombor tercorot..ha..ha..