Followers

Friday, January 13, 2012

Salam Rinduuuu...

Buah epal sebagai pencuci mulut, Roti Sardin gulung, Cokodok pisang
dan
sedikit nugget untuk anak-anaknya.
Inilah rupanya Mee Goreng tu....
Tunggu diorang sampai aje nak makan ni..

Assalamualaikum semua...
Selamat bertemu kembali ye....rindu rasanya nak berjalan kat rumah kawan2 dan membaca setiap coretan yang ditulis..
emmm...rasanya dah dekat sebulan saya tak sempat nak update blog ni...masa dan keadaan tidak mengizinkan...kat ofis..setiap hujung tahun , saya memang sibuk sikit...dalam pada itu, undangan kenduri untuk majlis perkahwinan pun ada...dah pada penghujung Disember 2011, saya dan kawan-kawan satu pejabat sempat lagi berkursus kat Langkawi...bila masuk tahun baru, sibuk dengan persiapan sekolah anak-anak pulak...kat rumah, saya tak bolehlah nak duduk lama-lama kat depan natebook ni kalau memang dah ada keja...sebab saya dah janji dengan Cik Abang...bila saya betul-betul free saja ..saya boleh berlama-lama kat sini...pada kawan-kawan yang sudi untuk singgah kat sini wpun tak ada N3 baru...terima kasih saya ucapkan...nanti saya akan berkunjung balik ye...:)
Tahun ni 2012...saya memasuki fasa baru dalam hidup ni...bertambah satu lagi angka kat depan tu...rasanya , bila dah bertambah umur tu..saya ingin menjadi lebih baik dari hari semalam...ingin lebih menyayangi dan lebih disayangi oleh keluarga dan
teman-teman......bila sebut pasal disayangi ni...hari ni saya nak cerita pasal sahabat saya ni...dia ni memang baik dan manja dengan saya...menetap kat bangi,tapi bila balik kampung, mesti singgah rumah saya..baru-baru ni masa balik bercuti tahun baru, dalam perjalanan nak balik KL..dia cakap nak singgah kejap aje rumah saya...dia call bagitahupun dah tengah malam...saya pun ajaklah diorang singgah sarapan kat sini...jadi pagi esoknya..selepas subuh, saya pun masaklah apa yang ada kat peti sejuk ...dia memang sukakan mee goreng...jadi kebetulan ada mee basah dalam peti sejuk..saya pun masaklah mee goreng...memang saya rancang nak ambik gambar..tapi bila diorang sampai dalam pukul 9.30 pagi...ralit bersembang..terlupa langsung...jadi layan sajalah gambar-gambar hidangan sarapan untuk mereka...
Ada masa kita jumpa lagi ye..
Jumpa lagi..Wassalam.

15 comments:

kasihibu said...

seronok meraikan kawan baik kita kan?
meriah menu tu mesti meriah juga tetamu yg di undang

azi said...

Kasihibu..
terima kasih ye sudi berkunjung lagi..:)
Tak ramai..4 orang ajer...sahabat dan suami serta dua orang anak perempuannya...selebihnya...hem..hem..habuan tuan rumah le...he..he..

ainnoraini said...

Wahh.. Seronoknya macam2 ada... Nnt nk gi rumah azi...
mesti sedap masakan azi tu kann...

saniah said...

salam azi..meraikan tetamu amat dituntut oleh agama..juga adalah sunnah Nabi kita..amat baik sangat pekerti azi..berkat rezki azi menjamu tetamu dari jauh..:) nanti kalau kak balik kmpg kak singgah rmh azi k..:) gurau je ya

MulutPayau said...

lama betul azie tak update blog ya...mmng rindu kat azie..semoga tahun 2012 lebih bermkna dari tahun2 yg lepas...

Zaitun said...

Salam azi...Kunjungan kawan lama mesti seronok kan,tak kiralah apa juadah yang dihidangkan.

azi said...

Ainnnnnn...
Saya tak le pandai masak...masak tu boleh, sedap tu belum tentu lagi..he..he..
Kalau Ain datang, lagi istemewa saya masakkk..he..he..

azi said...

Kak saniah...
saya memang suka terima tetamu...suka sangat kalau orang datang rumah....:)
Kalau balik kampung tu, singgah le..kalau kebetulan saya ada masa tu...kita pasti berjumpakan...

azi said...

MP...
Saya pun rindu nak baca coretan MP...semalam dah pegi rumah MP...tapi tak sempat lagi nak tinggalkan komen....hemm..hemm..nak pegi melancong ke ?..rasa-rasa..mesti Bandung kan....seronoknyer...

azi said...

Salam rindu kak zai..
Akak..TQ ye sudi singgah sini lagi...
Akak..sahabat yang baik, selalunya disayangi dan menyayangi...macam akak..wpun tak pernah bersua muka, tapi sayang dan hormatkan sebagai kakak tu tetap ada...:)

azian said...

kak azie....

wahhhh....sukenya makan2 cam nihh...hehhehe...bila sy leh dtg umah akak....hehhehehe

dwaty said...

saya, kalau nak terjah blog akk kena makan dulu... coz, saya cepat lapar tengok makanan yang disajikan dalam blog akk ni... hehehehe

ainnoraini said...

Arlooo dear sunyi sepi jer...

Acik Erna said...

Assalam azi..salam maulidur rasul
lamanya azi tak menulis..ingatkan tak menulis lansung..rindu ngan azi ntau

Tiramisu Fatiema said...

salam kenal..singgah balas kunjungan akak..sedap tengok akak masak..