Followers

Tuesday, May 15, 2012

SELAMAT HARI GURU....

Assalamualaikum......
Selamat Pagi  semua....Hari ni, 16.05.2012 adalah Hari Guru . Dikesempatan ini, saya nak ucapkan Selamat menyambut Hari Guru pada semua guru-guru di Malaysia. Jasa baik guru-guru semua mendidik kita dahulu dan kini anak-anak kita pulak, memang ditidak akan dilupakan. Pada kawan-kawan blogger yang jadi Cikgu tu, Selamat hari Guru ye..terutamakan pada MP (Mulut Payau)....Cikgu MP, Selamat Hari Guru...semoga terus setia mendidik anak-anak harapan negara ye...jangan garang-garang tau...:)

Saya selepas balik dari Seminar dekat INTURA semalam, sempat singgah kat Giant untuk belikan hadiah buat cikgu Kakak Ainaa dan Adik Aisha. Along dia dah besar, jadi hadiah selalunya dia yang beli sendiri.
Setiap tahun, itulah rutin saya.....tapi saya suka tengok wajah anak-anak  begitu "teruja" semasa membalut hadiah-hadiah tersebut.

Semalam saya hadiri seminar kat INTURA . Penceramahnya Pegawai dari JAKIM dan bekas Mudirah Ustazah Pilihan 2011, Dr. Robiah binti K. Hamzah. 
Ceramah dari Pegawai JAKIM tu menarik hati saya sebab dapat menambahkan pengetahuan tentang "HALALNYA" sesuatu makanan dan barangan . Banyak info yang saya dapat tapi saya takut nak kongsikan kat sini....nanti kena saman...he..he...
Ceramah dari Dr. Robiah pun menarik. Riuh rendah satu dewan dengan gelak ketawa peserta Seminar bila Dr. Robiah buat lawak.

Rasanya cukup setakat ini, saya tak boleh nak berlama-lama kat sini.
Jumpa lagi,
Wassalam

24 comments:

Kakzakie said...

Kakak suka dengar ceramah Dr. Robiah K Hamzah. Lantang lontaran suara dia dan intipati ceramah tak membosankan...

inazamri said...

selamat hari guru buat semua para pendidik

azi said...

Salam Kakzakie..
kakak, memang seronok sangat ceramah semalam tu...dalam seronok tu, banyak juga ilmu yang saya dapat untuk memperbaiki diri ini ...

azi said...

Inazamri...
"Selamat" untuk semua guru kan Ina...:)

MulutPayau said...

Azie...terima kasih ya..terharu sangat..sayang azi...!!!!

azi said...

MP....
Terima kasih kerana sudi sayangkan saya....he..he..:)

Acik Erna said...

assalam azi..share sikt2 tak boleh ke..he he
selamat hari guru buat semua yaqng bergelar guru

azi said...

Kak Erna..
Akak..kalau betul macam pegawai JAKIM bagitau...macam-macam kita tak boleh makan...nanti akak datang, saya bagitau ye..he..he..

siti murni said...

INTURA kat Sg Petani kan?
Akak stay mana?

p/s: datang buat lawatan balas & follow terus..:)

mama aini said...

assalam azi..thanks..`selamat hari guru buat semua warga pendidik`..memang tak terbalas jasa mereka..

azi said...

Siti Murni...
Terima kasih sudi singgah sini dan folo akak...:)

Akak duduk kat SP ni jugak...Dalam 15 minit aje ke INTURA....datang SP, singgah le rumah akak ye....:)

azi said...

Mama Aini...
terima kasih sudi singgah sini dan folo saya ye...

Akak ni saya tengok memang "glamour" ye kat blog...ramai peminat ni...he..he..saya berbangga tau akak sudi folo saya...:)

|| NaFiRaa || said...

salam kenal dari saya juga..:)

azi said...

Nafira...
Terima kasih sudi singgah sini dan folo akak....:)

Masya said...

salam singgah kemabli.. dah follow pun.. selamat hari guru..

ainnoraini said...

hai..azi sihat ke..
winduuu laa...mana n3 terbaru...

azi said...

Masya...
terima kasih sudi singgah sini dan folo ....:)

azi said...

Ain...
Tak de cerita menarik le nak dikongsikan....he..he..

~ yus ~ said...

salam kak azi. Kongsilah sikit apa yg akak dapat dari ceramah tu...

azi said...

Wsalam Yus....
Sebenarnya akak tak tahu nak ceritakan bagaimana...he..he..

Norsalmi said...

Salam ukhwah..
Singgah sini & follow.
Jemput ke blog saya..

azi said...

Norsalmi...
terima kasih sudi singgah ini dan folo...:)
Insyaallah saya akan singgah ke 'rumah" Nor ye...

wahida said...

kenapa akak takut nak share info berguna tu kak? takut kena saman? saya teringin sgt nak tau info2 mcm tu..

dwaty said...

Oficemate saya baru dari kursus di intura minggu lalu... Salh sorg pencersmhnya pun Dr Robiah..teringin nak dgr ceramh Dr secra live... Tgk kat tv pun dh best.