Followers

Saturday, January 29, 2011

Hari malas memasak...

Salam... hari ni hari Sabtu..aku baru balik dari Kampung suami..temankan MIL pergi Klinik untuk rawatan matanya yang "kelabu"...tinggal kat kampung 3 hari...hari ni biasalah..hari cuti..rutin biasa memasak... Cik Abang banyak pulak order hari ni...nak makan Laksa Lemak la..nak makan Spegheti la...pas tu nak kena masak nasi makan tengahari pulak...akukan masih dalam mood malas...aku pun kenyit-kenyit mata kat cik abang..."hari ni x payah makan nasi le, banggg ...kita makan laksa dengan Spegheti dah le ," kataku sambil menanti reaksi darinya..sebab selalu kalau malas macamanapun selain dari menu sampingan...nasi mesti ada..dan alangkah gembiranya hatiku sebab cik abangku terus anggukkan kepalanya. Terima kasih banggggg...he..he..aku rasa dia ok sebab sarapan pagi aku dah sediakan nasi lemak...ha..ha...dan lepas ke market untuk beli ikan dan sayuran-sayuran bagi dibuat Laksa, aku terus ke Pasaraya Tesco SP Selatan yang 5 minit saja perjalanan dari rumahku untuk membeli barangan masakan Spegheti pulak...dalam pukul 10 pagi baru aku mula memasak...dan inilah hasilnya...

4 comments:

kak Erna said...

azie..mok cik pun rasa malas hari ni..tapi dah
permintaan..masak aje la..
masak lemak cili api..asam pedas pari..goreng ubi..goreng tempe..
ada lagi yang minta kek batik ..buat jugak..

azi said...

Salam kak Erna...
kalau banyak permintaan tu, maknanya anak2 suka masakkan akak la tu...tengok menu pun dah rasa lapar...he..he...saya, kalau hari cuti, memang kat dapur saja le kak...penat tapi seronok .....

Nieza said...

azi, terliur la nengok laksa tu...edehh sedapnya! kalau ler boleh beli dh lama pi cari ni tapi tak ada jual pulak..nk buat malas pulak...mkn jer yg rajinnya...hehe

azi said...

Nieza...
Saya ni x pandai masak...sikit2 utk family tu bolehlah....nanti kalau balik Malaysia, mailah SP, saya buat special utk Nieza...Laksa Lemak Kari.ha..ha..