Followers

Saturday, April 9, 2011

Nasi Lemak


Nasi Lemak Sambal Tumis Ikan Bilis Bersama Ayam Goreng Dan Telur Rebus


Assalamualaikum dan Selamat Petang.


Hari ini N3 lambat sikit..menu saya hari ini, amat simple.....Ha..ha...cuma Nasi Lemak aje untuk makan tengahari. Untuk sarapan pagi tadi, saya sediakan Bihun Goreng untuk anak-anak. Dah tak tahu apa yang nak dimasak....last2 saya masak nasi itu saja...Kakak Ainaa yang cadangkan. Lepas tu saya gorengkan ayam ...anak2 kalau tak ada ayam...nasi tak jalan...saya malas nak ke pasar sebenarnya...jadi saya habiskan stok dalam peti sejuk saja...timun pun tak ada... saya gantikan dengan carot.......selalu kalau Along ada, dialah yang akan ke kedai....tapi hari ni Along ada aktiviti dekat sekolah sampai pukul 4.30 petang. Cik Abang pulak...masih lagi ke Perlawanan Badmintonnya....Hari ni minum Petang pun saya tak sediakan lagi...cadangtu nak buat Cokodok Durian saja.....nak bagitau ni...he..he...sebenarnya saya tertidur tadi...lepas sembahyang Asar , saya tidurkan Aishaa...last2 saya juga tertidur....saya jarang nak tidur petang .....sebab lepas tu saya pasti akan rasa sakit badan dan letih...Cik Abang balik pun saya tak sedar....dialah yang kejutkan saya tadi....

10 comments:

ZurHeritage said...

sodapnyeeee kak pahh.. habaq pun buat nasi lemak.. kalo x..leh pi umah kak pah makan nasi lemak ngan bihun 3 rasa kak pah tu..heheheheh

azi said...

Ha ..Ha...Zu...
sebenarnya tu la menu orang yang malas..tak tau nak masak dah...abg. bakri pun tak ada...abang long pun sekolah sampai petang....masak nasi lomak la yg. paling senang....ha..ha...kakak kamu ni kan rajinnn....ha..ha..

kak Erna said...

azi..akak rasa azi tertidur sebab makan nasi lemak tu..
tentu sedap azi masak..sampai tertidur tu..
akak pun tidur jugak tadi..
semalam sabtu tak berkesempatan nak jengok blog..ari ni dah petang baru dapat.

azi said...

Salam akak..
Saya rasa pun macam tu jugak kak...mungkin sebab makan nasi lemak...akak tahu, saya siap mimpi2 lagi kak...ralit sungguh....sampai cik abang balik pun tak sedar...akak tidur tadi pun mesti mimpikan....he..he..
Akak...akak pegi jalan2 makan angin dengan abang ke?....yelah...dua2 cutikan...

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. singgahla ke blog saya ;)

dwaty said...

tak pernah lagi jumpa nasi lemak ada carot... kira unik juga la ni... hehehehe

Nieza said...

uishhh sedapnya tgk nasi lemak akak tu...terus rasa lapar lama dh tak mkn nasi lemak ni....konon nk dietla tapi mkn benda lain yg lbh berlemak lagi adala..hehe

azi said...

Dwaty...
Mula akak pun rasa pelik...timun tak ada...carot aje yg ada dalam peti sejuk...he..he..tapi bila makan ...lemak nasi tu dan manis carot buat akak tambah 2 kali...ha..ha...nanti Dwaty cubalah...

azi said...

Nieza..
Nampaknya..kita dua ni sama le...konon nak diet..tapi bila time makan..semua bedallll...ha..ha..diet tah kemana...last2..perut makin menggunung...he..he...Nieza..akak masak nasi ni sebab tak tau nak masak apa dah....balik2 itu saja..

azi said...

Zuwairi...TQ sudi singgah blog ni..