Followers

Saturday, October 15, 2011

Percutian Di Swiss Garden Golf Resort & Spa Damai Laut, Lumut, Perak.


Assalamualaikum....
Selamat malam semua....saya hari ini bersiaran dari Lumut, Perak....saya datang sini bercuti bersama keluarga ( 2 orang kakak dan keluarga masing2) pada hari Jumaat lalu dan akan balik besok....kebetulan bulan Oktober ni, ada empat orang dalam keluarga saya yg.menyambut ulangtahun kelahiran....Adik Aishaa, Baby Ayunie, Kakak Illah dan saya sendiri...jadi kitaorang buatlah majlis sambutan kecil-kecilan kat sini..tahun lepas kita sambut dekat Bukit Merah Lake Town Resort.
Saya tak nak tulis panjang-panjang malam ni...maklumlah pinjam laptop dan Bband anak buah....jadi "layan" sajalah gambar2 kat bawah ni ye...harap tak jemu ye...hanya sebahagian saja yg saya masukkan....tak sanggup nak menunggu...internat slow...


Adik Aishaa dan Baby Ayunie (sambut pada hari yang sama)



Pintu Masuk Utama

Villa yang kami duduk

Dapur dan ruang makan

Bilik Tidur kedua

Bilik Tidur Utama


Kakak Zura saya

Kakak saya, emak dan Eka...sedang tunggu anak2 mandi

kolam Mandi persendirian

Antara Apartmen yang terdapat kat situ


Ayip, jaguh renang keluarga

Ratu2 yang suka berendam

Ayip dan Along

Abang2 ipar saya dan Cik Abang

Adik Aishaa main pasir kat pantai

Ini pula Hotel dekat pantai





kek Angry Bird..pilihan Adik Aishaa untuk ulangtahun yang ke 5..

Ni sarapan pagi tadi




Eka dan Baby...baru sampai ni...

Landskap kat Kota Belanda...

Kota Belanda....kesan peninggalan Penjajah Belanda di Pulau Pangkor

Bersama Cik Abang di Kota Belanda

Emak dan kakak saya.....emak saya tak nak bergambar tu..tengoklah mukanya...he..he...marah le tu....

Tempat Mini Tembok Besar China....saya tak naik pun kat atas...tu yang tak ambik gambar tu....

Gerai yang menjual bermacam jenis topi....cantik2...kakak Ainaa dan adik Aishaa pun beli...

"Cantikkan" burung Enggang ini....

Burung Enggang yang jinak di Pulau Pangkor

Gambar sekeluarga..baru sampai di Jeti Lumut dari Pulau Pangkor...

18 comments:

Acik Erna said...

Azi..pi bercuti rupanya ye..selamat bercuti..azi..

ainnoraini said...

wahhh..seronoknye gi bercuti...bile la nak gi cuti ni..

gi kat sane punbest jugakkannn...tengah bpiki2 ni..cuti sekolah nak gi mane bwk anak2 tu...

zino said...

cantik tempat tu....

azi said...

Kak erna..
Akak..maaf ye...tak sempat nak jalan2 kat "rumah' akak lagi...banyak yg.saya tertinggal...nanti saya singgah ye....hari ni saya balik....:)

azi said...

Ain...
makan angin memang seronok..sebab tu ...badan saya ni makin mengembang...angin banyak sangat...

Ain...
kalau nak pegi , pegi Pangkor terus.....tidur kat Pantai teluk Nipah...kat situ best..pantai dia cantik....kat damai laut ni...jauh dari Lumut....

azi said...

Zino...
tempatnya memang cantik...tapi jauh sangat dari bandar Lumut....

Kakzakie said...

Dari gambar yg azie tunjuk nampak sungguh seronok. Sejuk je. Happy birtday azie. Eh... belated birthday dah ye... tak apa moga memperolehi yg terbaik dunia dan akhirat

MulutPayau said...

wahhh...cuti2 Malaysia jugak rupanya yer...

azi said...

Kakzakie..
Kakak..saya rasa komen saya kat blog kakak semua masuk kotak spam..nanti kakak tengok ye...

Kakak..
belum sampai tarikhnya lagi pun...he..he..cuma tumpang sekali dengan sambutan anak aje..
Kat Villa tu kalau sapa2 nak bulan madu ok le ...sunyi aje...he..he..

azi said...

MP..
dah lama rancang MP...cuma time tu saja Villa tu kosong....kebetulan sama dengan MP bercutikan...he..he..

wahida said...

cantiknya bilik....pernah check in situ dulu, tapi tidak la bilik best yg cenggitu..bilik yg biasa2 jer...

azi said...

Wahida...
Tampatnya cantikkan...tapi jauh sangat kedalam....kawasan villa tu lagi sunyi...akak rasa wahida nanti nak datang "honeymoon "lagi...bolehlah check in situ...:)

azian said...

kak azi...
wahhh...bestnyaa.....
sy ahli swiss garden....
nnt nak stay kat sini laaa...tak pernah lg g pulau pangkor...
addduiiii...sarapan tuuuuu....manyaknyaaaaaa....

dwaty said...

seronoknya dapat jalan2 kan....

azi said...

Azian..
kalau dah ahli tu..senang le...kalau yan pegi, baik duduk Apartmen...dekat kolam renang dan pantai...villa ni jauh ke atas...kalau ramai-ramai...tak sunyi le..nanti kalau pegi pulak, akak nak minta apartmen pulak...:)

Akak, hari kedua baru pegi Pangkor..dah lama akak tak pegi..balik hari ..... :)

azi said...

Dwaty...
memang seronok dik...rehat2 dan tenangkan fikiran...sebab tu akak suruh waty pegi PD, sambil kursus..sambil jalan2....akak pun dah bertahun tak sampai sana...:)

~ yus ~ said...

seronok nampaknya percutian akak ni..

bilik tidur dia pun menarik sekali..

kek angry bird tu kalau abid nampak harus dia minta juga agaknya..huhu

apa ole2 dari sana ya?...hehe

azi said...

Yus..
sapapun, kalau bercuti, mesti seronokkan...tambah2 anak-anak akak...diorang tu kalau dapat mandi kolam...huh.. ( he..he..)

Yus..
kek tu kek biasa saja ..akak cadangnya nak beli kek keju..tapi bila Adik Aishaa nampak kek tu...kena beli le jugak...mahal sebab ada gambar Angry Bird tu aje..
Kesian Abid..nanti Aunty Azi belikan untuk Abid ye...he..he..