Followers

Wednesday, October 19, 2011

Ulangtahun kelahiran...dah tua dah...


Assalamualaikum
emmm......hari berganti hari, dari bulan ke bulan ....akhirnya tarikh yang ditunggu-tunggu tiba jua...hari ini..20 Oktober 2011 , Khamis adalah hari ulangtahun kelahiran saya....terasa begitu cepat masa berlalu.... bertambah satu lagi angka ..terasa diri saya ni dah tua dah ...
yelah...lagipun kalau dibandingkan saya dengan kakak-kakak saya....wpun saya ni adik yang bongsu....berbeza umur 2-3 tahun sahaja, diorang nampak lebih muda dari saya...saya rasa mungkin sebab saiz badan saya ni yg.makin membesar..menyebabkan saya nampak lebih berumur....kesiankan saya...tapi lepas ni saya berazam untuk kurangkan sedikit berat badan ni....kepada MP dan Ainnoraini....berilah tip pada saya...saya pun nak nampak muda jugak....he..he...
Namun saya bersyukur , kerana diberi kesihatan yang baik oleh Allah S.W.T...dan memberikan rezeki untuk saya menikmati hidup ini bersama keluarga yg. tercinta...
kepada kawan-kawan blogger yang selalu sudi untuk singgah disini..saya nak ucapkan ribuan terima kasih....terima kasih kerana sudi membaca coretan saya dan meninggalkan komen...wpun blog saya ini tak ada apa-apa keistimewaanyapun...semoga persahabatan kita di alam maya ini akan diberkati oleh Allah S.W.T...dan dirahmati...

Semoga jumpa lagi ye...layan gambar kat bawah yang diambik Along dan Adik Aishaa


Gambar ni Along ambik

Cantik tak..?..gambar nipun Along yang ambik..
Inipun Along Ambik
Inipun Along
Saya dan kakak sulung saya...gambar ini Adik Aishaa yang ambik

Saya suka gambar ni...

He..he..gambar ni, Adik Aishaa yang ambik...berebut dengan Along...
inipun Adik Aishaa...

Jumpa lagi, Wassalam

33 comments:

Nieza said...

Assalam Kak Azi....Happy birthday kak!, semoga sentiasa sihat dan dirahmati Allah selalu..:)

azian said...

kak azi...
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan berpanjangan...amin


akak nampak muda jekkkk....
hehehhe...jeles sy....

azi said...

Nieza..
terima kasih...nampaknya kali ini orang jauh yg.beri komen dulu..he..he...dah lama ye Nieza tak singgah sini.....hari tu akak nak jugak tengok mak Nieza..tapi nieza tak reply masej akak....apapun terima kasih ye Nieza...:)

~ yus ~ said...

Selamat Hari Ulangtahun kak Azie??

Yang ke berapa tu?..hehe

Moga semua impian terlaksana hendaknya dan berbahagia di samping keluarga tersayang..

azi said...

Azian..
terima kasih ye ....begitu jugak akak harapkan buat Yan dan keluarga ...:)

Nampak muda...he..he...tapi bila kami bertiga...org mesti kata akak ni ..kakak...he..he..tahun depan umur akak dah masuk angka baru Yan...cuba teka..?

azi said...

Yus..
terima kasih...
Yang ke berapa?..tahun depan akak akan memasuki fasa ke empat pulak....cuba teka..akak malu nak cakap umur berapa...nanti orang cakap....la...ingatkan dah lebih dari umur sekarang ini...:)

LadyBird said...

slmt hr lahir :)

azi said...

Ladybird..
terima kasih atas ucapan...:)

wahida said...

selamat hari lahir kak...

semoga terus diberikan kesihatan yg baik, dimurahkan rezeki dan berbahagia selalu..

kasihibu said...

selamat hari lahir
moga di beri kesihatan yg baik, di rahmati dan di redhai olehNya yang Esa

sya pun lagi 2 tahun ke angka 40'an

cik cek said...

Selamat hari Lahir...yg ke berapa ni ek...nampak muda selalu tu....camana kesihatan...sakit perut hari tu dah ok ke..harap2 Azi sihat selalu...Doa kak cek...semuga hidup sentiasa diberkati...sihat sejahtera...bahagia bersama keluarga tercinta..:)

azi said...

Wahida..
terima kasih ye...akak juga doakan yang sama buat Wahida dan keluarga....)

azi said...

Kasihibu..
Terima kasih...
Nampaknya akak tua setahun dari kasihibu.....tahun depan dah masuk fasa baru dah..semoga kita semua akan sentiasa mendapat rahmat dan keberkatan dariNYA..:)

azi said...

Kak Cik Cek..
Akak..terima kasih ye...terima kasih atas sikap prihatin akak tu...sakit perut saya dah ok...saya ada pegi scan hari tu...doktor cakap mungkin sebab sekarang ni badan saya naik dan lemak banyak kat perut..he..he...tapi saya heran sungguh...makan sikit aje..perut jadi kembung dan keras...
Apapun...terima kasih banyak ye kak...semoga akak dan keluarga juga sentiasa dalam perlindunganNYA.

ainnoraini said...

hepi besday...panjang umonye..panjang umonye...chewahhh makin meningkat usia makin berseri2 tu..ok pe mcm tu..tak kurus tak gemok sedang2 ajerkan...

nak tau rahsianye kene belanja ain makan selama seminggu berturut2 huhuhu...gurau jer...azi tak tengok betul2 besar sebenarnye ain ni tau...

Qhaifa Nur said...

salam singgah

selamat hari lahir....moga berbahagia selalu...amin

dah follow jom follow back
qhaifanurin.blogspot.com

azi said...

Ainnoraini...
Terima kasih....atas ucapan..
Ain...saya tengok Ain ni elok2aje..cantik le tu...tak kurus & tak gemuk...mana besarnye tu..?..he..he...

Kalau Ain nak saya belanja...bolehhhh...tapi kenalah bagitau rahsianya dulu...:)

azi said...

Qaifa Nur..
TQ ye atas ucapan dan sudi singgah sini...
Nanti akak folo balik ye...:)

Acik Erna said...

Assalam Azi..selamat menyambut ulang tahun kelahiran.
semoga azi dirahmati yang esa..dah bahagia disamping keluarga.
Azi..tak nakmpak pun tua..comel lagi..tetap nampak muda..selamanya..jangan risau..

azi said...

Wsalam Kak Erna...
Terima kasih akak.....jangan puji lebih2 ye..he..he...akak lainlah...memang nampak muda...kecil molek gitu...:)

~ yus ~ said...

oo lagi setahun jelah nak masuk fasa ke 4 ya kak..hehe saya lagi 5.

p/s; kak, anak saya Aqil yg saya cerita tu pun 9 tahun kak. So, kiranya sebayalah dgn anak akak kakak Ainaa tuuuu...hehehe

MulutPayau said...

Assalamualaikum Azie...
Selamat hari lahir yer..(sorri, lambat wish)...semoga dimurahkan rzki, pnjng umur dan sntiasa bahagia di samping fmly...

Azie pun nmpak muda jer...saya pun besar jugak..lemak bnyak trkumpul tapi dlindungi oleh baju..hihihi..Tak kisahlah kan..asalkan kita sihat...tentu dapat hadiah yg best dari hubby...

azi said...

Yus..
he..he...pecah rahsia....:)

azi said...

MP..
Terima kasih ye atas ucapan...saya pun doakan yg. sama untuk MP dan family..:)

MP.
MP jenis kecil molek..tu yang nampak muda....mana besarnya...jeles saya tau...he..he..saya ni nasib baik tinggi..kalau tak..lagi nampak mengembang...he..he..

Nazri Razra said...

Semoga hidup sentiasa diberkati ALLAH SWT. Cantik gambar2 yg diambil tu.. ada bakat terpendam tu

Kakzakie said...

Pejam-celik-pejam-celik hari-hari umur kita meningkat. Semakin kuat semangat kan Azi. Semanta nak kurus lain, semangat nak jadi terbaik lain.

Moga bertambah murah rezeki, panjang umur dan seterusnya dilimpahi rahmat Allah sentiasa. Bahagia didunia & akhirat.

azi said...

Nazri Razra..
Terima kasih....

Anak2 saya memang suka ambik gambar..Along kira okeylah...tapi Adik Aishaa tu, nak pegang kamera pun tak larat...tak bagi merajuk...he..he..

azi said...

Kak Zakie..
Kakak..terima kasih..itulah...bila semakin meningkat umur, semangat nak menjadi lebih baik tu yg.penting...itu untuk akhirat...nak kurus tu ..dunia ajekan..Insyaallah..saya akan cuba buang sikap yg.tak elok perlahan2..(suka merajuk) he..he..terima kasih kakak...

saniah said...

salam azi..selamat ulangtahun (brp?) ..:D
semoga diberkati Allah setiap masa..hidup bahagia selalu dan murah rezeki...
sory lewat sikit wish..baru ternampak dlm list..2 hari i tak berblog walking ni..

azi said...

Saniah..
Terima kasih atas ucapan ye...:)

he..he..saya tahun depan dah masuk ke fasa ke empat (4) dah...rasa sedih pulakkan nak tinggalkan angka 3 ni..he..he...

saniah said...

azi..i nak balas komen u juga..:D
sebenarnya i excited ms nak masuk angka 4 dulu..skrg dh 43 dah i nii..hehe..enjoy my life cuma yg pasti tu kena betul2 jg makan dan kesihatan dh nii..sakit sana sini dahh...:D

dwaty said...

birhtday akk ker???? sempat lagi tak nak wish...

selamat ulang tahun... semoga dimurahkan rezeki... bahagia disamping keluarga tercinta... dan sihat sentiasa...

nak kek..... hehehe

azi said...

Dwaty..
Terima kasih ye atas ucapan...lambat tu tak kisah...yg.penting ingatankan...

Kalau dekat...akak dah hantar dah kek buat waty...:)