Followers

Monday, October 22, 2012

Adik Aishaa punya cerita....

Assalamualaikum..
Hari ni Adik Aishaa bangun awal...pukul 5.30 pagi dah bangun dah...seronok sangat dia  sebab cikgu akan bawa ke KFC untuk meraikan hari ulangtahunnya dan kawan-kawan yang lahir pada bulan Oktober. 
Hari ulangtahun Adik Aishaa sebenarnya pada 30.10.2012 nanti ...emmmm..dah 6 tahun dah anak umi ni...tahun depan dah darjah satu. Antara ketiga-tiga anak saya, Adik Aishaa ni paling banyak mulut...kadang-kadang tak terlayan karenahnya.Rasa-rasa ikut perangai sapa ya?......he..he..

Saya sediakan "Goodies Bag" untuk kawan-kawannya dan sedikit sumbangan untuk sama-sama meraikan hari ulangtahunnya dengan kawan-kawan. Bila saya mengusik yang tak payah dah belikan kek untuk dia 30hb. nanti, dia cakap,"mana boleh Umi, kek hari ni, cikgu beli, Umi kena beli juga kek untuk adik"....yelah, sayang, nanti Umi belikan....
Oklah ye, cukup sampai disini.
Ada masa kita berjumpa lagi.
Wassalam.

20 comments:

Kakzakie said...

Pandai cikgu Adik ambil hati anak-anak murid dia. Anak-anak paling suka bila kita celebrate birthday kan azi...

Cantik azi buat goodie bag tu:)

Acik Erna said...

Assalam azie seronok adik aisya ye.umi pulak sediakan goodies bag yang cantik untuk kawan2 dia.tinggal berapa hari je lagi umi pulak. Akan beli kan kek dan masak2 lagi untuk adik aisya

azi said...

Kakak...
memang kat tadika dia, tiap-tiap bulan akan diadakan sambutan ulangtahun kelahiran....dia seronok sebab dah tunggu lama sangat saat ni...selalu tengok kawan-kawan saja potong kek...:)

p/s.cantikkah kakak?...terima kasihhhh...

azi said...

Akak Erna...
Dia setiap tahun macam tu la....sibuk sungguh bila tiba ulangtahun dia,jenuh nak layan kehendaknya, macam2 nak dimasukkan dalam "goodies bag" tu.....tapi kalau dia tak ada, sunyi aje rumah..:)

p/s..dia kalau ada tetamu lagilah menjadi perangainya, akak tengoklah nanti...he..he...

Nafira usof said...

Happy kan tengok anak2 seronok.. zura pon kalo boleh nak penuhi kehendak anak2.. cuma kena ade batas lah..hehehe..

ainnoraini said...

wahhh dah besar anak umi yee...umu bagi hadiah ape yee kat adik aisya...nyibukk jer kann anty ain ni nak tau...

opss..nak gak goodie bag yg cantik tuu...nak 4 tau adik aisya..sbb anak anty ain ada 4 org..

azi said...

Nafira..
Akak pun berikan pada anak-anak apa-apa hadiah ikut kemampuan aje dan ada batasannya jugak...:)

azi said...

Aunty Ain...
he..he..nak lebih pun bolehhhhh....tapi isi beg tu sesuai untuk kanak-kanak aje, kalau aunty nak, nanti adik minta suruh umi buat lagi cantik ye....:)

Zaitun said...

Untungnya adik aisya dirai dua kali,ada dua kek pulak tu walau pun hari jadinya masih jauh.

Selamat hari jadi (agak lewat)buat azi semoga dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki dan diberikan kesihatan yang baik,amin.

azi said...

kak zai...
Terima kasih atas doa-doa akak tu, semoga akan dimakbulkan Allah. saya juga mengharapkan yang sama untuk akak...:)

p/s.. Adik Aishaa memang macam tu, semunaya nak lebih...tapiii hakikatnya dialah penghilang sunyi saya ....along dan kakak tak banyak mulut macam dia...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

cantik hadiah ni. Selamat Hari Lahir Adik. Jadi anak yang baik yea.

azi said...

PMDR...
Terima kasihhhh....

MulutPayau said...

cantiknya goodies yg azie buat...tentu seronok adik Aishaa...

azi said...

Aunty MP....
kalau rumah kita dekat, boleh Adik hantarkan untuk anak-anak aunty...:)

zino said...

best nya birthday kat KFC.. hehe
selamat hari lahir utk adik Aishaa

azi said...

Uncle Zino...
terima kasihhhh....doakan adik jadi insan yang baik dan cemerlang dunia dan akhirat ye....:)

Kakzakie said...

Sesaja kakak datang sini Azi. Dah rindu nak tengok masakan azi..

Cikgu Ma said...

comelnya goodies ni ^_^

Tihara said...

as salam

mmg sonok tgk budak tadika skrg..pastu bese nye mak2 akan sediakan gaun yg cantik utk majlis tu. :)

wahida said...

akak, goodies bag tu cantik la...akak buat sendiri ye? mcm tempah kat kedai je...kemas dan sweet...