Followers

Friday, October 12, 2012

Salam.....

Assalamualaikum...
hari ni ada sikit mood rajin untuk update blog....Pagi-pagi lagi saya dah masuk dapur. Masak 2 dalam satu...saya tak sediakan sarapan pagi tapi terus masak untuk makan tengahari. Masak untuk anak-anak aje sebab tengahari nanti saya dan Cik Abang akan menghadiri jemputan majlis perkahwinan . Pukul 9.30 dah siap semua......Cik Abang saya pulak, lepas subuh tadi, sambung lagi tidurnya....nak ajak ke pasar, memang tak mau la tu, ingat tu nak beli sayur sebab stok sayur memang habis langsung, jadi  tak adalah sayur untuk  
tengahari ni. Saya masak pun masakan yang menjadi kegemaran anak-anak, lebih cepat dan mudah...:)
  
Masak Masam Manis Sosej
Udang goreng kunyit dengan kentang
Ayam masak kicap
Kari ikan kembong
Anak-anak tak makan sambal belacan, jadi saya tak buatlah.

Oklah ye, sampai disini saja, nak pegi gosok baju untuk pakai pi kenduri pulak. Nanti kalau ada kelapangan, saya akan kerumah kawan-kawan pulak.
Wassalam.

18 comments:

Kakzakie said...

Aduh azi kakak laparlah. Tak tahu balik kerja kejap lagi ni nak masak apa. Agak-agak letih ke kedailah kakak nie. Kakak kerja half-day kalau sabtu ni Azi..

Kalau duduk sebelah rumah azi boleh juga ketuk pintu dapur hihi..

dwaty said...

nak jadi anak kak azilah... dapat makan sedap dap dap....

saya ni kalau masak kak... cukup 2 lauk jer... hikhikhik... perantau la katakan... :)

Jna marcello said...

nakk alamat rumah bole?? nk dtg melawat dan mkn tegh hari bersama hihihi

Acik Erna said...

Assalam azie..sedap2 lauk yang azie masak..bukan anak2 je suak..akaka pun suka tu he he

MulutPayau said...

banyaknya azie masak...semuanya sedap dan mnyelerakan...saya biasanya buat satu lauk jer....

~ yus ~ said...

sosej masak masam manis? Saya tak pernah try resepi ni, sedap ya kak, boleh cuba ni....:)

azi said...

Kak Zakie..
Kalau duduk dekat rumah kakak, sayalah sebenarnya yg.untung ...kakakkan ada kebun, bila kakak balik dari kampung, saya dah dok tunggu dekat pagar....(faham tak maksudnya..?...he..he..)

azi said...

Dwaty...
Nak jadi anak akak...bolehhhhhh!!..he..he..

p/s..akak pun pernah merantau waktu bujang dulu...memang masak setakat nak "penuhkan'perut aje...selalunya sayur bayam tumis dan sambal telur...kenangan indah semua tu tau...he..he..

azi said...

Jna Marcello...
terima kasih sudi singgah sini...:)

nak datang makan..?...bolehhhhh...pintu rumah akak sentiasa terbuka...

azi said...

salam MP...
Selera anak bukan semuanya samakan....sorang nak makan tu, sorang nak makan ni....jadi apa diorang nak, semuanya saya masak, nasib baik semuanya yg.senang-senang aje......:)

azi said...

Yus...
Cubalah Yus...sedap jugak tau...sosej masam manis tu kegemaran kakak Ainaa...kalau akak masak tu, memang 2 pinggan nasi le dia makan...
akak cuma masukkan cili mesin dan cili sos , tambah sedikit gula...kalau Yus suka, yus masukkan jugak daun limau purut...

azi said...

Salam Kak Erna..
Akak, anak-anak memang le suka, tapi saya takut akak yang tak suka...waaaaaaa...sebenarnya saya duk berdebar , apa yang saya nak masak untuk kakak nanti...:)

L said...

nk kene cari bini pndai masak lah. hehe sedap2..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

pandai nye masak.. sedap nye..

azi said...

L..
TQ ye sudi singgah sini lagi...

Akak tak pandai masak pun, rasa apa yang akak masak tu, semua orang buat buat...:)

azi said...

PMDR....
Terima kasihhhh..

Zaitun said...

Kalau pergi rumah azie mesti kak Zai terliur...sedapnya...

Amy Sinar Raudah said...

sedapnya sis, kalau dekat dah lame buat muka x malu pergi serbu rumah ekekeke..ada berani ke saya buat camtue...