Followers

Friday, November 23, 2012

Salam....

Assalamualaikum.
Semalam khamis, Cik Abang call bagitau kursus dia dipercepatkan....petangnya dah habis. sepatutnya hari Sabtu baru balik. Cik Abang pesan suruh ambik dia kat airport Bayan Lepas pukul 11.00 malam.. masa pegi Ahad haritu, kawan dia tolong hantarkan. ...jadi saya pun ajaklah Kakak ilah saya dengan suaminya temankan saya sebab saya takut nak memandu malam-malam, jauh pulak tu...sampai saja, Cik Abang terus ajak pegi makan kat tempat kesukaan dia, Restoran Idaman kat Teluk Tempoyak yang kebetulan memang dah dekat dengan airport...Masa kami sampai, orang dah tak ramai.., jadi proses memasak cepatlah sikit..
 Gambat tak jelas , saya gunakan kamera hphone saja.Masa sambutan ulangtahun saya hari tu, kat sinilah kitaorang makan. Saya paling suka Tomyamnya yang masam-masam manis.
Ini ketam masak masam manis + telur
Udang Masak Pedas
Sotong Goreng Kunyit

Ikan Siakap Bakar

Kami tak ambik banyak sangat lauk sebab kecuali Cik Abang, kami semua dah makan malam kat rumah tadi. Untuk Kakak Ilah, saya order nasi goreng tanpa bahan perasa tapi banyakkan sayur-sayuran dan Jus Appel...habis jugak dia makan....sesekali berubah selerakan.


Sekarang ni, saya baru saja habis siapkan minum petang untuk anak-anak. Saya cuma buat lempeng tepung tapi digoreng dengan mentega (Kesukaan adik Aishaa), gorengkan kuih segera dan keropok terengganu serta buatkan satu jag milo ais yang memang ummmp... 

Cik Abang saya lepas Jumaat tadi, terus tidur sampai sekarang.....kejab lagi dia bangun, kita orang nak keluar beli barangan sikit....jadi cukuplah sampai kat sini ye.
Ada masa, kita jumpa lagi.
wassalam.

25 comments:

Acik Erna said...

Assalam azie..dah balik cik abang ye..adik pun pun tentu seronok lebih dari ummi ..he he..
sedap nampak makanan di kedai tu azie.

azi said...

Wsalam akak...emmm..dah balik dah Cik Abang saya tu Sebenarnya, Umi yang seronok lebih dari adik la akak...ha..ha..:)

p/s ada 2 tiga blog lagi yg. jadi macam tu. bila masuk aja..terus dia "hang"..

Zaitun said...

Alhamdulillah dah balik pun cik abang,tentu azi dan anak2 seronok kan.

Sedap nampak makanan yang diorder.

ainnoraini said...

wahhh..mcm menarik je tpt tu azi..nnt kalau gi sana nk gi la mkn tpt tuu...

ainnoraini said...

wahhh..mcm menarik je tpt tu azi..nnt kalau gi sana nk gi la mkn tpt tuu...

Kakzakie said...

Berita yg paling kakak suka bila Azi ajak Kak Ilah jalan sama. Moga dia terus sihat hendaknya. Suka bila dia boleh makan berselera.

En abang azi dah balik ada agenda baru ke selepas ini.

azi said...

Kak Zai..
Cik Abang yang tak seronok kursus lama-lama...tu yang nak cepat2 balik tu...:)

azi said...

Ain...
makanan dia semua sedap-sedap. berasalah kata orang. Ni kat Penang ni...kalau dari rumah dalam 1 jam jugak ...kat Sp kalau nak makan sedap macam tu, kena pi Tanjung Dawai, Kuala Muda...tak banyak tempat makan menarik kat Sp ni...:)

azi said...

Kakzakie..
kakak, alhamdulillah, sejak berubat cara santau , kesihatan dia terus baik dengan izin Allah. Semua kerja rumah dia buat sendiri sekarang ni....cuma masih pantang ayam, daging dan makanan laut...ikan cuma makan ikan kembong dan tenggiri saja...Hospital tetap kena pegi jugak sebulan sekali untuk scan.

terima kasih kakak sebab selalu "tanyakan" tentang kakak Ilah...

MulutPayau said...

Assalamualaikum Azi..
Ohhh dah balik cik abang ya...tentu dah hilang rindu dikalbu..hehehe,,sorri sajer ngusik azie...

Sedap nmpak semua makanan tu...

azi said...

MP..
Wsalam.....hilang semua rindu dendam bila dah ada depan mata...he..he...bantal peluk le katakan...:)

zino said...

nampak sedap je tu

Kasih Salina said...

assalamualaikum kak..sedapnya, terus lapar rasanya ni tgk makanan tu semua..

~ yus ~ said...

salam kak azi.

Lama tak komen2 di sini.

Meriah dgn makanan sempena cik abang dah ada di sisi ya kak azi. Nampak sedap semua....:)

azi said...

kasih salina...
Wsalam...nanti ajaklah Encik Suami pegi..mesti cuti sekolah ni jalan-jalan pegi penang jugakkan...:)

azi said...

Yus..
lama betul Yus tak singgah sini..dah sihat sikit ye....semua sedap2 ikut selera akak....:)

L said...

hehe. xsabar pulak nak kawin. ahai.. ada cik adik. huu

jom singgah baca sebentar.. =)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/11/7x-umur-dunia.html

makchaq said...

Makchaq pernah 2 kali kot makan kat sini, makanan dia pun kena la dengan selera kami anak beranak...

dwaty said...

salam kak... lama nya tak jengguk sini...

Kasih Salina said...

salam kak..mana N3 baru..

azi said...

Mak Chaq...
saya kalau nak makan kat penang, tang tu sajalah yang saya selalu p...kena dengan selera kitakan..:)

azi said...

Dwaty..
akak baru balik bercuti di KL dan Putrajaya...nak call waty..no.phone tak ada...:)

azi said...

Kasih salina..
he..he...sibuk sikit untuk n3 baru...akakpun baru balik dari bercuti...terima kasih ye sudi singgah melawat sini lagi..:)

dwaty said...

Salam kak... La patut akk minta no phone ari tu... Sy nak send by email... Tp email akk dah takde... Pastu saya agak busy dengan pertukaran... No akk masih sama ker?? Kalau sama sy mesej jer... Kalu dah tukar... Akk send dekat email saya dwaty85@gmail.com... Nanti saya bagi no... ;-)

azi said...

waty..
Akak masih pakai no. lama....