Followers

Monday, December 10, 2012

Salam...

Assalamualaikum.......
lama betul ye saya tak update blog ni....saya tak tau apa nak diceritakan kat sini sebenarnya...lagipun hujung tahun ni, memang banyak sangat kerja, kat rumah ataupun kat pejabat....kalau kat rumah saya sibuk dengan aktiviti mengemas Homestay yang memang banyak permintaan sempena cuti persekolahan dan majlis perkahwinan, kat pejabat pulak, kena habiskan kerja-kerja sebelum penutupan akaun bagi tahun 2012...mana dengan kursus lagi yang perlu dihadiri......

Awal bulan 12 baru ni, saya sempat juga jalan-jalan kat Kuala lumpur dan Putrajaya dengan keluarga...sempat jugak singgah kat rumah sahabat lama kat Bandar Baru Semenyih, membalas lawatannya kat rumah saya hariraya Aidil Fitri yang lalu...cantik sungguh rumahnya, tapi sayangggg...gambar tak berapa jelas sebab hanya gunakan kamera hphone saja..kesian Shazura, saya dah janji nak masukkan gambar dia kat blog ni....maaf ye  A'....:)

Dalam dok cari-cari gambar yang sesuai untuk buat N3 ni, saya terjumpa gambar Cik Abang sewaktu melancong dulu yang tersimpan dalam NB saya. Saya rasa nak buat satu teka teki bila tengok gambar ni. Sebenarnya ada cerita yang sangat mengelikan hati . Saya yang ambik gambar ni, tapi saya hairan mengapa la Cik Abang saya terus saja ketawa sebaik saja dia duduk disebelah 2 orang Afrika tu....



Cuba teka, mengapa Cik Abang saya tu ketawa..apa yang membuatkan dia ketawa sakan tu..
Kalau sesiapa dapat meneka dengan betul, saya akan bagi hadiah....

Oklah ye cukup sampai disini. Saya Jumaat nanti akan terima lagi kehadiran seorang sahabat blogger yang cantik manis. Memang tak sabar nak tunggu sahabat tu datang.....nanti saya cerita siapa orangnya bila sampai saat tu...dok berkira-kira apa yang nak dimasak sebab saya ni bukan pandai sangat memasak....masak tu boleh..tapi takut tak sedap dan kena dengan selera diorang aja...

Wassalam.

12 comments:

Zaitun said...

Alhamdulillah ramai yang berminat dengan homestay azi...rezeki kan. Boleh berkenalan dengan lebih dekat,sebelum ni cuma kenal dialam maya aje kan.

MulutPayau said...

ye lah azie, tengok dia orang tu gelak dan happy semacam jer..pasti ada sesuatu yg mncuit hati....tapi tak tahu nak teka apa...heheheh

ibuintan said...

tak dapat teka la azie... seronok sgt denga lagu yg dinyanyikan ole mat afrika tu kot

azi said...

Salam kak Zai...
Tulah akak, saya pun tak sabar nak jumpa sahabat alam maya ni...nanti saya letakkan gambarnya. Akak kenal orangya....:)

azi said...

Salam MP..
maaf ye, tak sempat lagi nak berjalan2 kat "rumah" MP...N3 nipun saya buat sebab rumah saya dah bersawang dah...ha..ha..terima kasih ye sudi datang sini lagi...

ha..ha...jawapannya lagi menggelikan hati...nanti bila dah lapang kerja sikit...saya bagitau jawapannya...

azi said...

Salam Ibuintan..
terima kasih ye sudi singgah sini...:)

memang seronok dengar nyayian diorang tu..tapi Cik Abang saya ketawa sebab lain tapi bersangkut dengan Mat Afrika tu jugak...:)

ainnoraini said...

sebab abang azi paling hensem kat situ..huhuhu...tu dia gumbira sangat2 hihihi...

tak la azi cube citer cepattt...

Kunang-Kunang said...

Salam Azi,

Kita ni begitulah. Ada masa boleh singgah blog sendiri dan buat BW blog kawan2 ada masa lama tak menjengok. Apa pun semoga Azi gembira dgn apa yg dilakukan.

azi said...

Ain..
ha..ha...jawapannya tunggu Jumaat nanti ye..ha..ha..

azi said...

Kunang-kunang..
itulah kak ani...saya masa betul2 free aja boleh lama-lama kat sini...kalau tak, kena lekuk dengan Cik Abang le..he..he..terima kasih ye Kak ani sudi singgah sini...:)

Kasih Salina said...

hujung2 tahun ni, kebanyakannya bz yer..

Nur-nba said...

Cantik gambar tu.. Gembiranya cik Abang akak.. Apalah yang digelakkannya tu...